2012-11-04

Dag-bok

Jag har under perioder i mitt liv skrivit dagbok, det mesta finns kvar men jag har nog städat bort en och annan genom åren, lite tråkigt, men det var under perioden när jag var mellan 12-16 år eller så. Vid ganska oregelbundna epoker brukar jag plocka fram dessa och läsa lite om hur det var och hur mitt liv kändes. 
För nått år sedan började jag skriva något helt annat, det handlar om min barndom. Min barndom var säkert i andras ögon inte speciellt illa utan snarare som en "vanlig" Svensson familj. Jag och mina syskon blev aldrig utsatta för övergrepp, vi blev aldrig agade, det förekom inte några droger eller alkoholmissbruk. Däremot så hade vi en mamma som nästan aldrig jobbade och en pappa som försökte få allt gå runt. Vi flyttade ganska ofta för att vi blev vräkta,  man hann precis rota sig i samhället och skolan sen va det dags igen. Detta innebär att jag inte haft så många långvariga vänner. Har svårt att se att jag ska stanna på en och samma plats i resten av mitt liv. 

Jag har hunnit skriva mina anteckningar till jag är ungefär 7 år, längre har jag inte kommit.
Jag mår skit när jag drar och sliter i min barndom, jag vet inte varför för som sagt enligt mig så borde den inte varit så illa...men vad är det som tynger och vad är det som sliter mig itu? 
Jag har faktiskt ingen aning...men när jag tänker tillbaka så gör det ont i mitt hjärta.

Min mamma är död för mig, jag har valt att inte ha henne i mitt liv.

Det värsta som kan hända är att jag blir som hon.
Det värsta någon kan säga till mig är  "Du är precis som din mamma"

Jag ska skriva mer i min bok om mig själv, en annan dag :)
3 kommentarer:

 1. Det gör sååå ont att läsa detta Weronica om er barndom...trodde att det bara var min mor som var som hon var...men det märks tydligt att våra mammor är systrar!....jag säger som du.."-Måtte jag aldrig bli som min mamma!"
  Tror jag har sagt det förut till dig när vi pratat..Vissa skulle fanimej inte få skaffa barn..om inte annat skulle det finnas ett "körkort" på barn innan man tillverkar dom!

  Tänker på dig <3...många STORA kramar till dig min goa kusin!

  Annika

  SvaraRadera
  Svar
  1. <3 Eva.
   Annika, ja vi har pratat om detta du och jag. Det som gör mig förvirrad är hur dessa systrar har blivit så skadade? Och även deras bror som har andra problem? Varifrån kommer det? Ser man på Mormor och morfar så var väl ingen av dom inärheten av sina barns beteende? Eller? Tack för kramar Annika, det värmer <3

   Radera

Jag hade en dröm

Jag hade dröm i natt. Jag har inte drömt om Zarra sen vi avlivade henne. Men i natt hände det. Och jag är så glad och tacksam för den drömme...