2012-11-05

FAS 3

Idag har jag varit på information hos Jönköpings kommun, jag har fått reda på vad kommunen har för resurser för personer som är i Fas 3, intressant att dom har 150 platser som endast Fas 3:are får utnyttja...vi får väl se om jag blir en av dessa..
Jag tycker att dessa 150 platserna kanske skulle kunna användas innan personer blir Fas 3:are istället.  Men vad görs innan dess?
Ingenting!

Vi är ganska många i Sverige som faktiskt har både diagnoser och riktiga problem, och många av oss kommer inte bli bättre med den sjukvård vi har idag...tyvärr.

Jag har ALDRIG tackat NEJ till erbjudanden eller uppgifter som AF,& FK tyckt att jag ska göra, jag har prövat olika saker, där man sitter stilla och där man håller igång, jag har även varit på Samhall i 2 månader, och när inte ens de vill anställa mig, då kan man fundera på hur FAS 3 ska kunna få mig att klara ett arbete  till 100%

Både AF & FK gör naturligtvis säkert så gott dom kan, men hur man så fullkomligt kan köra över alla dessa läkarintyg osv....det är ju inte så att dom som lurar till sig olika sorters bidrag blir de som drabbas, nä dom är så pass duktiga på att hitta lösningar.

NEJ det är vi som faktiskt har diagnoser, vi som faktiskt vill jobba och har svårt att hitta ett jobb som passar eftersom vi inte har förutsättningarna som friska  personer har...MEN visst är det BRA, för helt plötsligt så finns det 150 platser i bara kommunen där vi FAS 3:are har full kapacitet för att göra det som folk faktiskt får betalt för....är jag BITTER???  Nä, faktiskt inte, jag är snarare fundersam hur systemet fungerar. ARBETE GER FRIHET!! Speciellt om man får aktivitetstöd undertiden. Det är alltså samma ersättning, för 100% jobb...DET är fan inte OK!!
7 kommentarer:

 1. Tror att systemet i FAS3 är uppbyggt så att staten ska tjäna pengar som de kan sänka skatter med och de arbetsgivare förutom kommunerna som tar emot FAS3 ska kunna generera stora vinster.

  Moderaternas politik bygger på att göra folket fattigare och de rika rikare.

  Jag tycker att statsministern är bra, gillar honom som person men inte den politik han står för.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker stadsministern är en ful jävel, både utseendemässigt och som personlighet!

   Radera
  2. De övriga kandidaterna är inte värst mycket vackrare de. Se Löfvén, man kan tro han e tandlös.

   Radera
 2. statisttik... å ja jag det är en ful jävel!! egoistisk och maktlysten!! han ser ut som en gubbkuk med öron!

  SvaraRadera
  Svar
  1. HAHAHA...visst gör han det Ulrika :)
   Och jag tror åxå att det ska se snyggt ut i statistiken...vi som är i FAS 3 är i ett mellanläge där vi inte räknas med..

   Radera
 3. Ja, inte fan hade någon av dom vunnit en skönhetstävling :)

  Men jag har kommit på att tycker man illa om personer och deras personlighet, Ja så ser man faktiskt bara det fula hos dom.

  SvaraRadera
 4. Ehm.. Hur ska man kunna lita på en politiker som ser ut som en seriefigur :p

  SvaraRadera

Jag hade en dröm

Jag hade dröm i natt. Jag har inte drömt om Zarra sen vi avlivade henne. Men i natt hände det. Och jag är så glad och tacksam för den drömme...