2012-12-12

A-kassan vs Mig

Alltså....

Jag vaknar 3:dje dagen i rad av att Försäkringskassan ringer till mig!!

Hur är det möjligt att dom har sån otrolig mycket tid att prata med mig?


Jo, så här är det : Jag var till min läkare som sjukskrev mig från den 30 Oktober till den 30 Januari, men eftersom jag annars har aktivitetstöd så skulle jag enligt dom fylla i papper 2, alltså inte  papper 1 som jag trodde...ok ..jag fyllde i nr 2  igår och la på brevlådan.

Nu ringer dom igen och frågar "Skulle du arbetat under denna tiden som du är sjukskriven" 
Jag svarar NEJ!

Och hon säger "då behöver du inte fylla i någon av dessa papper" 

Öhhhh, så  du menar att jag fyllt i 2 fucking jävla skitpapper från er i onödan? och det innebär att min ersättning blir sen för att ni inte vet det sen innan...det är min fråga till FkTANTEN!! Ok i lite snällare ord då!

Sen säger hon att hon inte riktigt vet varför dom inte redan betalat ut, för här ser allt rätt ut.
Och jag känner väl att....Jag jobbar inte på den förbannade instansen och borde nog veta lite mindre hur deras jävla system fungerar!! 

Men men, har jag tur så får jag väl några jävla ören till jul iaf....Nåja, i somras så blev jag utskriven från a-kassan och har därför haft mindre en hälften av ersättning i månaden. Nu har jag naturligtvis överklagat detta beslut....men det är inte så lätt att få genom detta. 
Och 2010 när jag blev utförsäkrad så var man tvungen att vara med i a-kassan i 3 månader för att få den högre ersättningen som arbetslös.
Så jag trodde naturligtvis att det var så även nu...men INTE då. Varför ska något gå bra för!

När jag pratade med a-kassans trevliga tant så berättade hon att man nu igen var tvungen att vara medlem i 1 år igen....men för helvete.......

Jag har alltså trott, att ok vi får klara oss på lite pengar i 3 månader sen löser det sig i vilket fall som helst!
Men nu ska jag vänta till Juli 2013, om jag inte får genom min överklagan, vilket verkar vara jäävligt svårt att få. Även om jag skickar med utförliga intyg som min läkare skrivit om min psykiska hälsa ( där det står att utöver min värkproblematik så har jag även djup depression och ångest, och det där är en ond soppa, eftersom värk ofta påkallar depressioner och depressioner ofta gör att man får mer värk, det ena ger liksom det andra  ) Men detta räcker inte, för nu måste jag ha ett intyg som visar att just denna perioden så mådde jag skit.

De som haft dessa problem vet att när man är på botten så är det lätt att man lägger saker och ting i en hög och inte riktigt ser hur allt runt omkring fortgår fast man själv står och stampar och tiden liksom står stilla på ett märkligt sätt, eller är det bara jag som haft det så? För mig så innebär detta att jag har haft en obetald räkning från juni månad och därför får jag inte vara med i a-kassan förrän Juli igen. Tilläggas att allt är betalat nu.

Iaf så har jag överklagat att jag blev utskriven från a-kassan och nu måste jag komplettera med ytterligare ett nytt fuckingjävla intyg från läkare för att kanske få överklagan gå genom.


Ringde Vc och förklarade svamligt ( som jag ofta gör när jag ska förklara någonting som jag knappt själv förstår) Men jag fick en tid till min läkare i eftermiddag..

Så det jag vill säga med detta inlägg är 
Livet känns ljust och fint, och jag mår otroligt bra.


Det roliga är att jag inte alls är förvånad, jag står faktiskt bara och väntar på nästa smäll...från...ja inte fan vet jag ...men livet jävlas ordentligt ....och förlåt jag står inte och väntar, utan ligger snarare i fosterställning och blir sparkad på.

FUCK detta fittsamhäll..


Men här är en lite småkul bild på min katt som Micke hittade här i förrgår morse...sovandes...Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag hade en dröm

Jag hade dröm i natt. Jag har inte drömt om Zarra sen vi avlivade henne. Men i natt hände det. Och jag är så glad och tacksam för den drömme...