2013-02-03

Vapenlagen vill få bort K-pistskyttarna

Idag eller rättare sagt ikväll har vi suttit och diskuterat den nya förslaget i vapenlagen.
Är förslaget som lagts ok då?

Nej jag fattar inte hur det ska bli mer kontrollerat om man plockar bort K-pist tävlingarna, vi som förvarar dessa vapen gör det på rätt sätt, inlåsta och det skulle till en jävla smäll för att lyckas få upp det skåpet.
Argumentet till det förslag är att eftersom inte K-pist används i annat syfte än sportändamål så behövs det inte finnas..
Själv anser jag att det intressanta är att föreningar kommer läggas ner och det är faktiskt ganska många som tävlar i denna form av skytte. Men då menar dessa nötter som har gjort detta förslag att, tja, vi kan väl ge dom kanske 5 år att avveckla sin sport och hitta något annat att pyssla med. Grattis! Här ska dom lägga ner sport som funnits i många många år, mest för att automatvapnen är jättefarliga, då tycker nog  jag, att ska ett sorts skytte förbjudas, då kan dom ta bort alla vapensporter. Då behöver vi inte ha någon skyttesport överhuvudtaget

Jag tycker det finns andra alternativ till att inte förbjuda k-psitskyttet.
Man kan se över så att föreningens vapen är på rätt plats , rätt inlåst och det kanske vore bra att "någon" som har koll på detta gör ett besök hos de berörda , en 1 års kontroll?

Ska man verkligen lägga ner en sport som faktiskt utövas av ett par hundar personer på bara? Och det endast för att dom inte har kollat över möjligheterna till att göra annat för att se över säkerheten?
1 kommentar:

Jag hade en dröm

Jag hade dröm i natt. Jag har inte drömt om Zarra sen vi avlivade henne. Men i natt hände det. Och jag är så glad och tacksam för den drömme...