2014-01-09

Fortsättning...

När växte upp hade jag en storebror och en lillasyster, min bror och jag fick nästan alltid vara med pappa hos farmor och farfar på helgerna. Jag var alltid jätteavundsjuk på min lillasyster som fick vara hemma med mamma. Jag ville också vara själv med mamma.

Jag minns få gånger under min uppväxt där jag och mamma var själva. Dessa tillfällen var oftast när jag var sjuk, ibland hon gick iväg till den lokala affären för att köpa frallor i trepack, en till mig och två till henne. Var jag riktigt sjuk fick jag ligga i mamma och pappas säng, jag minns att jag inte tyckte om doften där, men jag fick ligga där och det var liksom huvudsaken. Vad mamma gjorde när jag var sjuk minns jag inte, jag kan inte komma ihåg att hon satt hos mig eller kom med mat eller något annat, jag tror hon satt vid köksbordet och drack kaffe, löste korsord och rökte, kanske var det inte så men det är så jag tror det var.

Om man frågar mig och mina två syskon hur våran uppväxt var så kommer du garanterat få helt olika svar. Mitt svar var under många år att den var ok. Jag var aldrig utsatt för övergrepp eller misshandel, och jag svalt ju inte. Men på den sista tiden har jag börjat riva ordentligt i varför jag mår som jag gör, och naturligtvis finns en del svar att i min barndom.
Min kurator gav mig en enkel fråga " Fick du den kärlek ett barn behöver av dina föräldrar? "
Det svaret är inte alls så självklart.
2 kommentarer:

Jag hade en dröm

Jag hade dröm i natt. Jag har inte drömt om Zarra sen vi avlivade henne. Men i natt hände det. Och jag är så glad och tacksam för den drömme...