2014-02-24

Barndomsgräl...
När jag ser tillbaka på min barndom så ramas den in i massor av gräl mellan mamma och pappa, även brorsan och pappa bråkade, sen blev syrran äldre och hon och mamma kom verkligen inte överens. 

Jag kan inte alls minnas att jag bråkade med mina föräldrar, jag var den tysta, den som lyssnade på mamma, den som tyckte synd om mamma. Alla runt omkring henne var på något sett jävligt dumma enligt henne. Sådär höll det på hela uppväxten, pappa var alltid den onda och mamma var den goda. När jag sen flyttade hemifrån så fortsatte skitsnacket, Anette var så, Michael och hans sambo var si, alla som mamma någon gång träffat, ja inte ens det ibland var dåliga människor. Jag var alltid den som trodde på henne, den som lyssnade, den som satt och höll med henne, för då skulle hon bli glad igen.....

Min mamma är enligt mig ingen snäll person, hon har ljugit åtskilliga gånger, mest om småskit men även om stora saker.
Jag minns en gång när jag precis fått mitt äldsta barn och hans pappa inte kom hem efter nattskiftet. Jag var verkligen jätteorolig och ringde till mamma för att höra om hon kunde få tag på pappa som jobbade på samma ställe, mest för att få veta om han sett min sambo. Mamma ringde senare upp mig och berättade att pappa hade sett honom på morgonen, men inget mer. Många, många år sedan fick jag reda på att min sambo satt där hela förmiddagen, hemma hos mamma. Varför gjorde mamma så??

Det jag egentligen ville få fram här idag är att jag är så jävla trött på gräl,bråk och hårda ord. Jag har fan hela mitt jävla liv fått stå ut med att folk kallar mig och andra både det ena och det andra. Det handlar inte heller om att jag är konflikträdd, utan att jag tycker inte det finns någon mening att gräla bara för att man ska gräla.

Däremot så gillar jag att ha livliga diskussioner. Så länge det inte går över styr, vilket är ganska lätt i stridens hetta ibland. Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag hade en dröm

Jag hade dröm i natt. Jag har inte drömt om Zarra sen vi avlivade henne. Men i natt hände det. Och jag är så glad och tacksam för den drömme...