2014-03-03

Ledsamheter...

Jag har haft en "annorlunda" helg hos min syster Anette.Jag flyttade från Reftele, där min syster bor till Taberg för ca 2½ år sedan. Jag har vid flera tillfällen åkt hem till Anette och stannat över natten eller en helg. Igår när jag satt själv på altanen och tog en cigg så funderade jag på varför det kändes annorlunda denna gången?  Sen gick det upp för mig att det inte varit några måsten denna helg, vi har inte stressat för kalas eller annat firande, vi har bara softat och tagit det lugnt. Och jag grät när jag kom på att jag saknat dom där "vanliga" stunderna såå jävla mycket :(

Fast vi inte stressat, så har vi hunnit med att hälsa på morbror Björn, som numera behöver tillsyn dygnet runt. Han bor på ett korttidsboende i Gislaved och dom utgår ifrån att han har en alkoholdemens. Detta med demens känner vi igen.
Pappa hade ingen alkoholdemens utan en parkinsonplus sjukdom, men när folk frågar vad han dog av så säger jag nästan alltid att det var en demenssjukdom, eftersom dom demenssyndromen var så markanta, lättare än att ge världens jätteförklaring.

Det som är gemensamt med Björn är demenssyndromen, förvirring och glömska, inte veta vad han gör på stället, han minns inte de senaste 5 -8 åren, han kommer inte ihåg att mormor och morfar har avlidit och inte hur han haft det, eller var han bott de sista åren.
Detta är tufft, man får flashbacks från pappas period innan han blev "jättesjuk"

Vi hann även med att kolla till gravarna och kolla på ett litet hus.

Nu ska jag baka ut mitt bröd, jag ska försöka sätta mig ner sen och skriva lite mera...Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag hade en dröm

Jag hade dröm i natt. Jag har inte drömt om Zarra sen vi avlivade henne. Men i natt hände det. Och jag är så glad och tacksam för den drömme...