2014-05-19

Blommor och dyligt...Förra veckan började med att ....

Jag hade för mycket rastlöshet som naturligtvis gjorde så att jag tog ut mig för mycket. Kunde inte röra mina fingrar och handen. Men det är bättre nu och jag ska försöka tänka på att jag nog inte borde hugga ved iaf.

Var hos Ida och drack kaffe 2 ggr i veckan som var. Jag saknar henne. Det känns konstigt tomt i huset, men jag är medveten om att ungarna kommer flytta förr eller senare. Hon verkar trivas i sin lägenhet och när barnen mår bra så mår jag bra.

I helgen fixades det med målning av altanen, och Andreas hjälpte till att klippa gräset. Jag gillar ju att klippa gräs, men min hand ville verkligen inte vara med den dagen. 

I går åkte jag till Anette i Reftele för att vara med på samtal om Björn (morbror) på Solbacka i dag. Den områdeschefen som de har nu är verkligen inte rolig att ha och göra med. Att försöka få henne att fatta att det är Björns förvaltare som ska kontaktas när det gäller allt, så jävla trög människa. Hur fan kan vissa människor överhuvudtaget få en sån tjänst?
Jag och Anette fick tala om för henne att det är hennes jobb att kontakta förvaltaren, det är faktiskt inte våran skyldighet, vi är inte ens de närmast anhöriga. Nu tyckte den här chefen inte att det var hennes uppgift alls...nähä vad har hon för uppgift som chef? Till slut fattade hon... kanske
Jag gick efter bara en liten stund med Björn tillbaka till hans rum, mest för att Anette skulle kunna få förklarar för de som var med på mötet hur situationen är med resten av hans släkt. Det finns ju faktiskt en anledning till att han har fått sin diagnos (alkoholdemens), och det har inte varit lätt för anhöriga genom åren. Spriten är ett jävla skit!

Tycker lite synd om Anette, bara för att hon råkar bo närmast Björn så är det väl inte meningen att hon ska behöva göra allt som personal på ett äldreboende anser att anhöriga ska göra?  Björn och Anette hade ingen som helst kontakt under många år, och bara för att hon varit snäll och hälsat på honom sedan han hamnat inom vården så innebär det inte att hon ska behöva ta hand om honom. Björn verkar jävligt låg i dag när jag träffade honom. Han vet inte varför han är där, och han tror att hans barn är arga på honom.
Övrig personal som tillhör hans avdelning verkar jättebra.

Var och köpte blommor hos blomsterhandlaren i Reftele, jävlar vilka dyra begonier de hade där. Men skitsamma, nu har jag fixat sommarblommorna till pappas och mormor & morfars gravar. Det klarar sig hela sommaren och jag slipper få dåligt samvete för att jag aldrig är där och kollar till dem.

Jag strosade omkring ganska länge på kyrkogården för det var fint väder och jag gillar lugnet som är där.
Hamnade vid min farfarsfars grav och gick en runda för att säga hej till Tom också.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag hade en dröm

Jag hade dröm i natt. Jag har inte drömt om Zarra sen vi avlivade henne. Men i natt hände det. Och jag är så glad och tacksam för den drömme...