2014-06-24

Illa varsel...

Fy fan.
Sitter här täpp i näsan och med svullna ögon. Kan det inte bli bättre.

Sitter även och väntar på den nya toan, den ska levereras idag... det ska bli kul att fixa lite inne på toan, idéer finns det gott om, jag vill ha det enkelt och lättstädat. 
 #smartson #smartsongustavsberg #hygienicflush #vägghängdtoalett 


Har de senaste nätterna haft otroligt märkliga och obehagliga drömmar. 
Jag som inte märker av andra skumma saker kan nästan påstå att jag brukar bli varse saker som skall komma genom vissa av mina drömmar. Det brukar vara luddigt, och det är i bland obegripligt långt borta, jag kan även själv röra ihop det när jag vaknar.
Men jag har blivit förvarnad innan om vad som komma skall, även om det tagit tid, och även om det kanske inte blivit riktigt som jag drömt. 
Jag tror inte på att man kan utläsa drömmar egentligen.
Förmodligen beror det nog på att jag helt enkelt läser av min omgivning ganska bra, med andra ord, när jag sover och slappnar av reagerar min hjärna med att berätta för mig att jag borde se över hur det är runtomkring mig. Tror jag.


För 13-14 år sedan hade jag en dröm som jag baserar mina varsel på. Det handlade om pappa, även om jag just då trodde att det var farfar som jag drömde om. Då visste vi inte vad som väntade pappa, pappa var vad vi då trodde frisk. 

I drömmen sitter jag och pratar med pappa, han berättar för mig att farmor har dött. Jag säger att jag vet inte om jag tänker gå på hennes begravning, jag kände inte farmor. Då säger pappa till mig - Du ska inte vara så snabb på att döma människor Weronica
Det tog inte speciellt lång tid efter drömmen som vi började märka att pappa inte var som han brukade.
Jag har sedan dess tagit det lite lugnt med att döma folk.
Naturligtvis gick jag på farmors begravning, fast den inträffade inte förrän många många år senare. 

Nåja,dagen efter sitter jag och funderar på drömmen, det slår det mig att farmor var alltid upptagen med diverse saker. Hon stod antingen i köket och fixade maten, eller tog hand om disken, städade eller var ute och hjälpte farfar i ladugården. Det fanns nog inte tid till att ens försöka få en bra relation med sina barnbarn. Även om jag och Michael var där mest varje helg så fick jag aldrig någon direkt kontakt med varken farmor eller farfar.

Den enda gången jag minns att farfar pratade med mig, det var antingen på våren eller hösten, jag var nog runt 5 år. Jag stod någonstans vid ett staket och farfar kommer fram och frågar mig vart jag har mina vantar, jag sa att dom låg i min ficka och att jag inte kunde ta på mig dom själv, det var så krångligt. Farfar ber mig ta fram vantarna och hjälper mig sedan på med dom. 
Det är den enda gången jag minns att farfar pratade direkt till mig. 
Jag minns däremot att jag funderade på varför mamma tyckte så illa om honom, farfar var ju snäll. 

Jag har fler drömmar där jag vaknat och funderat på vad det kan betyda att jag drömmer som jag gör. Problemet är att det alltid brukar ske något runt den personen jag drömmer om.....illa varsel...Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Den där dagen igen..

Så då var den här igen . Den där dagen som jag aldrig kommer glömma, eller ens missa verkar det som. Nu har det gått 16 år sedan han försv...